Guia de juntes tòriques i dispositius d’estanquitat de silicona

La junta a V Forsheda® és una solució solució d'estanquitat estàndard en aplicacions rotatives sotmeses a una forta contaminació

La silicona és un elastòmer que roman estable, flexible i no reactiu en condicions extremes, per la qual cosa és ideal per a juntes, empaquetadures i juntes tòriques. Les juntes tòriques són productes emmotllats que es col·loquen entre dues peces mecàniques per crear un segell hermètic que impedeixi la fuita de fluids o gasos i mantingui allunyats els contaminants. L’elecció d’una junta tòrica de silicona proporciona més flexibilitat i rendiment per a una àmplia varietat d’aplicacions. Amb una gamma de propietats i composicions disponibles, podeu personalitzar fàcilment les seves juntes tòriques de silicona per a qualsevol aplicació. Això podria incloure també juntes tòriques vulcanitzades o empalmades.

Propietats de la silicona

La silicona té una àmplia gamma d’usos a causa de la seva capacitat per suportar temperatures extremes de -58°F a +450°F. Fins i tot a temperatures molt baixes, on molts materials es tornen trencadissos, la silicona roman flexible. Les juntes tòriques de silicona són extremadament netes i no retenen ni transmeten olors ni sabors, per la qual cosa són molt sol·licitades per a aplicacions alimentàries, mèdiques i de semiconductors. Altres propietats útils de la silicona són:

 • Resistent a la formació de fongs
 • Suporta bé l’aire calent, els raigs UV i l’exposició a l’ozó
 • Resisteix la intempèrie
 • Resisteix els danys causats pel motor, la transmissió i els olis i greixos animals i vegetals.
 • El compost pot conferir qualitats de resistència elèctrica, conductivitat o retardància de flama.
 • Posseeix una gamma de duresa de 30 a 80 duròmetres Shore A, amb una duresa estàndard de 70 duròmetres Shore A.
 • Es pot compondre per complir les especificacions de la FDA, USDA, MIL-STD-413C, MIL-STD-105E i MIL-I-45208A.

Compatibilitat de les juntes tòriques de silicona

Com tots els materials, les juntes tòriques de silicona tenen característiques que són més idònies per a uns usos i condicions que per a altres. La millor manera de classificar-les és la següent:

Aplicacions recomanades : Les juntes tòriques de silicona es recomanen per a aplicacions que requereixen bones propietats elèctriques i resistència a la calor, fred, ozó, forjat, intempèrie, àcid, productes químics, oli, vapor d’aigua i flama.

Aplicacions menys adequades : Les juntes tòriques de silicona no es recomanen per a aplicacions que requereixin alts nivells de resistència a la tracció, impermeabilitat i una resistència significativa a l’abrasió, l’esquinçament o la dinàmica.

Aplicacions de la junta tòrica de silicona

Les propietats de les juntes tòriques de silicona permeten el seu ús a nombrosos sectors i aplicacions, entre els quals s’inclouen:

 • Automoció . S’utilitzen per segellar fluids, lubricants i refrigerants en sistemes de combustible i frens, motors i components de transmissió i sistemes d’aire condicionat d’automoció.
 • Aviació i defensa . S’utilitza per a aplicacions de segellat en avions, helicòpters, sistemes d’armes i vaixells.
 • Construcció i agricultura . Utilitzat en equips pesants i ferreteria
 • Electrònica . S’utilitza per segellar la pols i altres contaminants que podrien fer malbé components electrònics delicats.
 • Alimentació i begudes . Evita la contaminació creuada en equips i utensilis de processament daliments i begudes.
 • Dispositius mèdics . S’utilitza en bombes, xeringues, dispositius de filtració i connectors.
 • Productes farmacèutics . S’utilitza en aplicacions de producció de fàrmacs i components en miniatura per a equips de laboratori i anàlisi.
 • Semiconductors . Utilitzats en la fabricació d’equips de procés i circuits integrats
 • Serveis públics i HVAC . S’utilitza per al segellat de sistemes de calefacció, refrigeració, ruixadors, aigua potable i aire comprimit.

Experts qualificats en segellat

A l’hora d’escollir la junta tòrica adequada per aplicar-la, la selecció del material és fonamental. Arizona Sealing Devices compta amb més de 30 anys d’experiència en el subministrament de juntes tòriques i altres solucions d’estanquitat com ara taps, taps, juntes i kits en una àmplia varietat de materials. El nostre talentós i altament experimentat equip investiga exhaustivament cada producte per poder recomanar la solució ideal i respondre qualsevol pregunta que tingui sobre els nostres materials i productes.

Ens comprometem a complir o superar les expectatives dels nostres clients quant a qualitat, selecció, funcionalitat i atenció al client. Per obtenir més informació sobre el nostre inventari, consulteu el nostre catàleg de productes o poseu-vos en contacte amb nosaltres avui mateix si teniu alguna pregunta.

A l’hora d’escollir entre diferents tipus de juntes tòriques, un dilema habitual és optar per juntes tòriques de cautxú o de silicona. En aquest bloc, TRP Polymer Solutions avalua els pros i els contres de les juntes tòriques de cautxú davant de les de silicona per ajudar-lo en el seu procés de presa de decisions.

Les juntes tòriques són essencials per al funcionament eficaç d’innombrables màquines de la indústria. Al llarg dels anys, s’ha desenvolupat una àmplia varietat d’elastòmers a la recerca del material òptim per a les juntes tòriques. Dins aquesta gamma, podem comptar no un, sinó diversos tipus de cautxú sintètic, inclosa la silicona, que es distingeix d’altres cautxús per la seva estructura atòmica.

Tipus de materials de les juntes tòriques

En termes generals, tots els elastòmers es consideren cautxús pel fet que les seves dimensions es poden alterar sota tensió i tornar a la seva forma original una vegada eliminada la tensió. A continuació, destaquem alguns dels elastòmers o cautxús sintètics més comuns, inclosa la silicona, que poden esdevenir juntes tòriques de cautxú.

FKM
El fluoroelastòmer, o FKM com es coneix comunament, conté forts enllaços carboni-fluor, cosa que li confereix una gran resistència química, tèrmica ia l’oxidació. És un cautxú sintètic d’alt rendiment especialment indicat per a aplicacions amb productes químics agressius i combustibles. L’FKM presenta una excel·lent resistència a les altes temperatures i es pot utilitzar en entorns amb gasos explosius, cosa que el converteix en un material de juntes tòriques de cautxú molt utilitzat a la indústria del petroli i el gas.

FFKM
El perfluoroelastòmer o FFKM combina la resistència química del politetrafluoroetilè (PTFE) amb l’elasticitat de l’FKM. La seva columna vertebral totalment fluorada garanteix la seva estabilitat química, oxidativa i tèrmica, i és ideal per a aplicacions exigents. Com a tals, les juntes tòriques de cautxú FFKM proporcionen una elevada integritat d’estanquitat, una reducció dels costos de manteniment i funcionament i més seguretat. Hem desenvolupat la nostra exclusiva gamma TRPlast de FFKM, que ofereix alguns dels majors nivells de rendiment disponibles.

EPDM
L’EPDM és un cautxú sintètic amb propietats químiques extremadament inerts. Amb un bon rendiment general (encara que no se’n recomana l’ús en contacte amb combustibles i olis), l’EPDM ofereix una resistència excel·lent a la intempèrie, a la calor, a l’ozó i al vapor. Utilitzat habitualment com a polímer de baix cost, amb bones capacitats de processament, la naturalesa altament inert de l’EPDM fa que sigui menys adherent que altres elastòmers, cosa que pot suposar una limitació.

Nitril
El nitril va néixer de la recerca d’un elastòmer que pogués resistir l’oli i els combustibles. També conegut com Buna-N o Perbunan, el nitril presenta un excel·lent comportament davant d’olis i combustibles, cosa que el converteix en un material útil per a juntes i juntes tòriques de cautxú. Diversos materials de cautxú més avançats, com el FFKM, han desbancat el nitril quant a rendiment i resistència als combustibles moderns. Tot i això, el nitril continua sent una solució útil.

Silicona
La silicona és formada per una columna vertebral d’àtoms de silici amb àtoms d’oxigen alternats. Aquests enllaços silici-oxigen d’alta energia fan que la silicona sigui més resistent a la calor que molts altres materials elastomèrics. Aquesta columna vertebral inorgànica també fa que la silicona sigui més resistent als fongs i li confereix excel·lents propietats de resistència a la intempèrie. La resistència de la silicona no és afectada negativament per l’elecció del color. Tot i això, no es considera un material especialment resistent i es trenca amb relativa facilitat.

En conclusió, les juntes tòriques de silicona es poden utilitzar en aplicacions d’alta temperatura o en què els danys causats per la intempèrie poden ser un problema. No obstant això, a causa de la seva escassa resistència a l’esquinçament ia l’abrasió, la silicona només s’hauria d’utilitzar en aplicacions estàtiques i no dinàmiques. En aquests casos, hi ha altres materials de juntes tòriques de cautxú que ofereixen un paquet més complet d’avantatges, com ara estabilitat tèrmica i resistència química.

Com a experts fabricants de juntes tòriques, TRP Polymer Solutions pot desenvolupar la solució d’estanquitat ideal per a vostè. Per obtenir més informació sobre els diferents tipus de materials de juntes tòriques disponibles i per què hauria de triar una junta tòrica en lloc d’una junta de goma, o per parlar sobre com podem ajudar-lo a satisfer els requisits de la seva aplicació, truqui avui mateix a TRP Polymer Solutions al +44(0)1432 268899 o envieu un correu electrònic a sales@trp.co.uk.

Novetats

Formació per al nostre equip a rodaments RKB i les seves aplicacions

La formació és fonamental al nostre sector. RKB ens ha brindat amb una formació per aprendre els seus rodaments i aplicacions
Novetats

Pinces paral·leles autocentrants SÈRIE CGPL

SÈRIE CGPL, la solució ideal per acoblar components de diverses mides amb precisió i rapidesa.
Novetats

Proporcionem matèria primera per a la fabricació de juntes d’estanquitat

Un aspecte fonamental en el disseny de les juntes és la selecció de la matèria primera
Estanqueïtat Industrial i Components

Turcon® Roto L

Les juntes i retens industrials solen utilitzar-se indistintament, ja que exerceixen funcions similars en la prevenció de fuites a les aplicacions. No obstant això, hi ...
Cistella de la compra
WeCreativez WhatsApp Support
Hola ¿Com et potde ajudar?