Juntes tòriques FKM: La junta perfecta per a condicions extremes

La junta a V Forsheda® és una solució solució d'estanquitat estàndard en aplicacions rotatives sotmeses a una forta contaminació
Junta Torica FFKM Trellebog

Què és l’FKM?
El fluoroelastòmer o FKM és una classe de cautxú sintètic dissenyat per funcionar a molt altes temperatures. L’FKM ofereix nivells extraordinaris de resistència als productes químics, calor i oli, alhora que proporciona una vida útil per sobre dels 200°C.

En entorns daplicació extrems, on els marges derror són estrets i la seguretat del personal i de la maquinària està sovint en risc, la fallada simplement no és una opció. Aquestes condicions exigeixen solucions a prova de fallades i és aquí on les juntes tòriques i les juntes de FKM sobresurten, oferint solucions de segellat eficaces, fiables i duradores en les quals pot confiar una vegada i una altra.

Els reptes de les condicions extremes

Alguns entorns són més difícils que altres. Em vénen al cap les aplicacions petrolíferes i de gas, en què les temperatures extremes i els combustibles es troben diàriament. Les indústries de l’aviació i l’automobilisme (inclosa la F1) s’enfronten a obstacles similars, mentre que els sectors nuclear i de processament químic afronten perills encara més grans amb la manipulació de materials volàtils i perillosos que s’han de tractar amb la màxima cura i atenció.

Un moviment en fals o la fallada d’un component, per petit que sigui, pot ser catastròfic.

Fins i tot fins a una simple junta tòrica, com va passar en el desastre del Challenger del 1986, quan el malaguanyat orbitador Challenger de la NASA va explotar instants després del llançament. Més tard es va saber que una junta tòrica, que formava el segell entre les seccions dels coets propulsors sòlids i havia perdut l’elasticitat i la capacitat de segellat a causa de les condicions de llançament inusualment fredes, va ser la causa fonamental d’aquest tràgic succés.

Juntes tòriques i juntes de FKM d’alt rendiment

La qüestió és que fins i tot les peces que semblen més innòcues, com les juntes tòriques i les juntes, s’han de dissenyar per a una finalitat determinada. Aquí és on Trelleborgs li pot oferir un avantatge. Els nostres meticulosos processos, des del disseny fins a la producció a gran escala, no deixen pedra sense remoure per garantir que la junta compleix els estàndards més exigents. La nostra rigorosa selecció de materials, proves i prototips garanteixen una solució fiable.

Cap entorn daplicació és massa extrem. Per descomptat, no quan es tracta de les nostres juntes tòriques i juntes de FFKM dalt rendiment. Els perfluoroelastòmers (FFKM) ofereixen alguns dels nivells més impressionants de resistència química i tèrmica de tots els elastòmers comercials del mercat actual. Això significa que els nostres experts poden seleccionar un material de junta FFKM que ofereixi un rendiment d’estanquitat òptim, independentment de les exigents que siguin les condicions de la seva aplicació.

què triar un material de junta FKM?

Què fa que els materials d’estanqueïtat FKM siguin tan especials?

Els perfluoroelastòmers, forma elastomèrica del politetrafluoroetilè (PTFE), són coneguts per la seva resistència química i tèrmica gràcies als seus enllaços carboni-fluor superforts. La fluoració maximitza encara més la seva resistència química i el grup èter ROR els confereix elasticitat. Trelleborg desenvolupa graus de FKM que resisteixen més de 1,800 substàncies químiques i funcionen bé en un ampli rang de temperatures. Aquests materials permeten la fabricació de juntes tòriques i juntes FFKM altament resistents. Es fabriquen sota estrictes controls de processos i amb traçabilitat completa, assegurant la millor qualitat. Trelleborg Sealing Solutions ofereix la gamma Isolast® PureFab™ de perfluoroelastòmers per a aplicacions crítiques a la indústria de semiconductors, millorant el rendiment, reduint defectes, disminuint el temps d’inactivitat i els costos totals de propietat.

Amb excel·lents propietats mecàniques, tots els materials semiconductors demostren la puresa més gran de la seva classe, sense comprometre la resistència al plasma, la desgasificació i l’estabilitat tèrmica. Individualment, els materials són els millors de la seva classe quant a característiques específiques:

 • Isolast® PureFab™ JPF10 per a resistència remota al plasma amb formulació totalment orgànica.
 • Isolast® PureFab™ JPF20 per a una resistència general al plasma i una particulació mínima en entorns difícils.
 • Isolast® PureFab™ JPF21 per a estabilitat tèrmica a llarg termini i baixa contaminació per traces de metall.
 • Isolast® PureFab™ JPF30 per la seva classificació d’alta temperatura líder al mercat i la seva extrema puresa en un material translúcid.

Característiques i avantatges

 • Estabilitat a altes temperatures
 • Màxima puresa
 • Contingut excepcionalment baix en metalls traça
 • Excel·lent resistència al plasma
 • El millor rendiment en processos frontals agressius com ara deposició, gravat, cendra/destall, neteja per plasma i processament tèrmic com la deposició de capes atòmiques
 • Reducció de la generació de partícules i rendiment d’ultrabaixa desgasificació en condicions d’alt buit
 • Permet als usuaris finals ampliar els cicles de manteniment dels seus productes, garantint alhora el màxim rendiment del procés.
 • Totes les juntes Isolast® PureFab™ es fabriquen i embalen en un entorn de sala blanca de classe 100 (ISO5) per garantir la puresa del producte

Isolast® PureFab™ JPF10
Material totalment orgànic per a aplicacions exigents a alta temperatura

Isolast® PureFab™ JPF20
Un nou nivell de resistència al plasma per a les aplicacions més agressives

Isolast® PureFab™ JPF21
Excel·lent rendiment a altes temperatures en aplicacions exigents

Isolast® PureFab™ JPF22
Compatibilitat química superior per a una àmplia gamma d’aplicacions de semiconductors

Isolast® PureFab™ JPF30
Material translúcid d’avantguarda per a aplicacions crítiques

Isolast® PureFab™ JPF40
Perfluoroelastòmer d’ultra alta temperatura per a aplicacions exigents

Novetats

Formació per al nostre equip a rodaments RKB i les seves aplicacions

La formació és fonamental al nostre sector. RKB ens ha brindat amb una formació per aprendre els seus rodaments i aplicacions
Novetats

Pinces paral·leles autocentrants SÈRIE CGPL

SÈRIE CGPL, la solució ideal per acoblar components de diverses mides amb precisió i rapidesa.
Novetats

Proporcionem matèria primera per a la fabricació de juntes d’estanquitat

Un aspecte fonamental en el disseny de les juntes és la selecció de la matèria primera
Estanqueïtat Industrial i Components

Turcon® Roto L

Les juntes i retens industrials solen utilitzar-se indistintament, ja que exerceixen funcions similars en la prevenció de fuites a les aplicacions. No obstant això, hi ...
Cistella de la compra
WeCreativez WhatsApp Support
Hola ¿Com et potde ajudar?