Trelleborg llança la gamma H2Pro™ d’estanquitat a l’hidrogen

Les juntes tòriques sutilitzen habitualment en dissenys mecànics perquè són fàcils de fabricar, econòmiques i tenen requisits de muntatge generalment senzills.
Juntas. hidrogeno

Trelleborg Sealing Solutions llança la gamma H2Pro™ de materials d’estanquitat per a totes les aplicacions de la cadena de valor de l’hidrogen, que inclou un nou cautxú de monòmer d’etilè propilè diè (EPDM) per a entorns d’alta pressió en una àmplia gamma de temperatures, i un exclusiu poliuretà termoplàstic (TPU) per a temperatures molt baixes.

Solucions per a tota la cadena de valor de l’hidrogen
Dissenyat per accelerar la innovació per a la tecnologia sostenible, H2Pro™ té solucions per als desafiaments de la producció, el transport i l’emmagatzematge d’hidrogen i l’ús final. Demostrats per suportar entorns d’aplicació desafiadors, els materials són adequats per a altes pressions, baixes temperatures i resisteixen la permeació, cosa que els fa més capaços de suportar la ràpida descompressió del gas, alhora que demostren excel·lents propietats de desgast i extrusió.

La gamma inclou dos materials nous dissenyats per a aplicacions d’hidrogen. H2Pro™ EBT25 és un nou EPDM per a entorns d’alta pressió en una àmplia gamma de temperatures, i Zurcon® H2Pro™ ZLT és un TPU únic per a temperatures molt baixes.

Segons el departament corresponent de Trelleborg: “L’hidrogen té un paper important per exercir en la transició cap a un món neutre en carboni, tant com a font de combustible com a mitjà d’emmagatzematge de l’excedent d’energia procedent de fonts renovables. A causa de les característiques inherents, l’hidrogen és difícil de segellar. La creixent gamma H2Pro™, dissenyada pels nostres avançats equips globals d’R+D, ofereix solucions d’estanquitat fiables per a una àmplia gamma d’aplicacions, com ara bombes, vàlvules, connectors i molts altres dispositius de la cadena de subministrament d’hidrogen.”

Estanqueïtat de l’hidrogen: un repte difícil
Entre els reptes hi ha la permeabilitat i les fuites, ja que l’hidrogen és l’element més simple i amb l’estructura molecular més petita. Un altre és la descompressió ràpida de gas (RGD), on l’hidrogen d’un sistema d’alta pressió pot ser absorbit per una junta. Si la pressió del sistema s’alleuja sobtadament, el gas atrapat a la junta pot expandir-se i provocar butllofes i esquerdes a la junta quan el gas intenta escapar. Finalment, les juntes dels diferents sistemes d’hidrogen han de suportar entorns molt durs, com ara altes pressions de fins a 1.000 bar/14,34 psi (per exemple, en vàlvules d’alta pressió) i temperatures extremadament baixes de fins a -250 °C/ -418 °F (per exemple, en l’emmagatzematge i el transport d’hidrogen líquid).

Segons Trelleborg: “Com que és tan difícil d’estanquizar, Trelleborg està creant els materials i les solucions específiques per a cada aplicació per tal de donar suport a tot tipus d’empreses relacionades amb l’hidrogen, incloses les dels sectors de generació d’energia, aeroespacial, tot terreny, camions i autobusos, CPI, transport de productes químics i naval. Com a líder mundial des de fa molt de temps en solucions de polímers i elastòmers, estem en una posició ideal per ser el seu soci de segellat preferit per a l’hidrogen“.

Materials dissenyats per a aplicacions específiques
Tots els materials H2Pro™ estan dissenyats específicament per oferir unes propietats excel·lents de desgast i extrusió específiques per a cada aplicació, i estan validats d’acord amb les normes clau del sector en una sèrie de condicions exigents típiques dels entorns d’hidrogen. Trelleborg utilitza bancs d’assaig avançats per avaluar l’envelliment dels materials a l’oxigen i l’ozó, la compatibilitat amb l’hidrogen, les fuites, la permeabilitat i la capacitat de suportar RGD, així com el compliment de les normes internacionals pertinents.

Zurcon® H2Pro™ ZLT té una permeabilitat molt baixa i mostra una capacitat superior per suportar RGD. Té una àmplia gamma de temperatures de servei, amb capacitats excel·lents a baixes temperatures, presenta excel·lents propietats d’extrusió i resistència al desgast, i compleix el Reglament (CE) 79/2009, SAE J2600 i ANSI CHMC 2. Es pot fabricar com a juntes tòriques per al segellat estàtic de vàlvules, filtres, filtres de proveïment, bombes, connectors i accessoris, i com a copes en U per a aplicacions estàtiques i dinàmiques com a fills de vàlvules, actuadors i reguladors.

H2Pro™ EBT25 demostra una capacitat superior per suportar RGD, i presenta una baixa permeabilitat, un ampli rang de temperatures de servei operatives, una duresa de 85 Shore A i una excel·lent resistència a l’extrusió. Compleix el Reglament (CE) 79/2009, SAE J2600 i ANSI CHMC 2, i es pot fabricar com a juntes tòriques per a segellat estàtic en vàlvules, filtres, filtres de proveïment, bombes, connectors i accessoris, i peces modelades a mida i juntes de bastidor per a piles de combustible i equips d’electròlisi.

H2Pro™ els materials també estan disponibles en una gamma d’altres compostos i perfils de segellat, incloent:

  • Turcon® politetrafluoroetilè (PTFE) i compostos termoplàstics per al seu ús com a juntes de llavi Varilip&reg
  • Juntes V-Stack per a ús en aplicacions estàtiques i dinàmiques amb hidrogen comprimit criogènicament i hidrogen líquid (LH2)
  • Juntes FKM per a hidrogen blau
  • Compostos d’EPDM de menor duresa i compostos de silicona per a aplicacions de baixa pressió
  • Juntes metàl·liques per a aplicacions estàtiques de LH2
  • Coixinets i segments de pistó de material compost resistent al desgast per a aplicacions de compressors
Novetats

Primera convenció de Seauto

En el marc de celebració del 25è aniversari de Seauto, realitzem una trobada amb clients, col·laboradors i proveïdors.
Novetats

Avui fem 25 anys!

Avui, 19 d'abril fa 25 anys que iniciem aquesta aventura
Novetats

Formació per al nostre equip a rodaments RKB i les seves aplicacions

La formació és fonamental al nostre sector. RKB ens ha brindat amb una formació per aprendre els seus rodaments i aplicacions
Novetats

Pinces paral·leles autocentrants SÈRIE CGPL

SÈRIE CGPL, la solució ideal per acoblar components de diverses mides amb precisió i rapidesa.
Cistella de la compra
WeCreativez WhatsApp Support
Hola ¿Com et potde ajudar?