Components modelats per injecció de Torlon® per a aplicacions exigents

GAPI Technische Produkte GmbH , una empresa del Grup Gapi, fa dècades que fabrica peces modelades per injecció per a aplicacions sotmeses a esforços extrems. L’atenció se centra en l’ús de termoplàstics d’alt rendiment com ara Torlon® (PAI), PEEK o PPS.

El Torlon® (PAI) ocupa una posició especial per les seves extraordinàries propietats de material en termes de tensió tèrmica i mecànica.

Torlon® (PAI), l’exòtic entre els materials termoplàstics d’alt rendiment

Els components modelats per injecció de Torlon® (PAI), per exemple, anells de segellat per a juntes rotatives d’oli, volanderes d’empenta i coixinets llisos, es poden utilitzar en un rang de temperatures molt ampli. Aquest va des del rang criogènic (per sota de -150 °C) fins a una temperatura superior a 260 °C. Gràcies a la seva elevadíssima temperatura de transició vítria de més de 280 °C, les propietats mecàniques es mantenen a tot el rang de temperatures.

A més, els components modelats per injecció de Torlon® (PAI) es comporten com a metalls en condicions extremes. Per exemple, es pot aconseguir una dilatació tèrmica de l‟ordre de magnitud de l‟acer mitjançant la modificació amb fibres de carboni. Les modificacions amb additius que optimitzen el lliscament augmenten encara més la ja elevada resistència al desgast.

A més, els components de Torlon® (PAI) també es poden utilitzar com a aïllants elèctrics. A causa de la seva alta resistència a la temperatura, fins i tot a llarg termini, són ideals per utilitzar-los en components elèctrics o electrònics. A més, Torlon® (PAI) es caracteritza per la seva retardància intrínseca a la flama i per una resistència superior a la fatiga.

Noves aplicacions exigents

En el camp de la producció de turismes i vehicles comercials, els components modelats per injecció de Torlon® (PAI) s’utilitzen com a components sotmesos a grans esforços per a la cadena cinemàtica (caixes de canvis, embragatges, turbocompressors, amortidors de vibracions, alentidors) .

Els accionaments convencionals o amb motors de combustió estan sent substituïts cada cop més per accionaments elèctrics amb bateries i noves tecnologies d’accionament, com ara les piles de combustible d’hidrogen. Això comporta nous requisits que no sempre poden satisfer les peces i els components basats en materials convencionals d’alt rendiment.

En aquest cas, un component modelat per injecció de Torlon® (PAI) a mida podria ser la solució.

A més, el Torlon® (PAI) sol ser superior als materials metàl·lics i podria resoldre problemes d’aplicació reduint alhora el pes de la peça o el component.

L’empresa GAPI Technische Produkte GmbH està especialitzada en el desenvolupament, la fabricació i la venda de components i conjunts sofisticats, fets de plàstics d’alt rendiment (com Torlon®, PEEK o PPS), elastòmers i ceràmica.

Compte amb diverses dècades d’experiència en el processament de termoplàstics d’alt rendiment, i som el major processador mundial de materials PAI (Torlon®) per a emmotllament per injecció.

Juntas. hidrogeno
Estanqueïtat Industrial i Components

Trelleborg llança la gamma H2Pro™ d’estanquitat a l’hidrogen

Les juntes tòriques sutilitzen habitualment en dissenys mecànics perquè són fàcils de fabricar, econòmiques i tenen requisits de muntatge generalment senzills.
Novetats

Trelleborg presenta una junta de suspensió de baixa fricció per a MTB

Trelleborg presenta solucions tècniques en elastòmers, plàstics d’alt rendiment i materials compostos   Les innovadores tecnologies de Trelleborg inclouen un nou material per a les ...
Estanqueïtat Industrial i Components

Junta frontal Nexus de Trelleborg

Estanqueïtat eficaç per a aplicacions rotatives de baixa velocitat en equips de construcció i excavació. Trelleborg és sinònim d’innovació. N’és una prova el segell frontal ...
Estanqueïtat Industrial i Components

Segellat de molles a alta pressió i temperatura amb XploR™ S-Seal

Trelleborg Sealing Solutions desenvolupa, fabrica i subministra una àmplia gamma de solucions innovadores per suportar els entorns operatius hostils que hi ha.   XploR™ S-Seal ...
Cistella de la compra
WeCreativez WhatsApp Support
Hola ¿Com et potde ajudar?