Components modelats per injecció de Torlon® per a aplicacions exigents

GAPI Technische Produkte GmbH , una empresa del Grup Gapi, fa dècades que fabrica peces modelades per injecció per a aplicacions sotmeses a esforços extrems. L’atenció se centra en l’ús de termoplàstics d’alt rendiment com ara Torlon® (PAI), PEEK o PPS.

El Torlon® (PAI) ocupa una posició especial per les seves extraordinàries propietats de material en termes de tensió tèrmica i mecànica.

Torlon® (PAI), l’exòtic entre els materials termoplàstics d’alt rendiment

Els components modelats per injecció de Torlon® (PAI), per exemple, anells de segellat per a juntes rotatives d’oli, volanderes d’empenta i coixinets llisos, es poden utilitzar en un rang de temperatures molt ampli. Aquest va des del rang criogènic (per sota de -150 °C) fins a una temperatura superior a 260 °C. Gràcies a la seva elevadíssima temperatura de transició vítria de més de 280 °C, les propietats mecàniques es mantenen a tot el rang de temperatures.

A més, els components modelats per injecció de Torlon® (PAI) es comporten com a metalls en condicions extremes. Per exemple, es pot aconseguir una dilatació tèrmica de l‟ordre de magnitud de l‟acer mitjançant la modificació amb fibres de carboni. Les modificacions amb additius que optimitzen el lliscament augmenten encara més la ja elevada resistència al desgast.

A més, els components de Torlon® (PAI) també es poden utilitzar com a aïllants elèctrics. A causa de la seva alta resistència a la temperatura, fins i tot a llarg termini, són ideals per utilitzar-los en components elèctrics o electrònics. A més, Torlon® (PAI) es caracteritza per la seva retardància intrínseca a la flama i per una resistència superior a la fatiga.

Noves aplicacions exigents

En el camp de la producció de turismes i vehicles comercials, els components modelats per injecció de Torlon® (PAI) s’utilitzen com a components sotmesos a grans esforços per a la cadena cinemàtica (caixes de canvis, embragatges, turbocompressors, amortidors de vibracions, alentidors) .

Els accionaments convencionals o amb motors de combustió estan sent substituïts cada cop més per accionaments elèctrics amb bateries i noves tecnologies d’accionament, com ara les piles de combustible d’hidrogen. Això comporta nous requisits que no sempre poden satisfer les peces i els components basats en materials convencionals d’alt rendiment.

En aquest cas, un component modelat per injecció de Torlon® (PAI) a mida podria ser la solució.

A més, el Torlon® (PAI) sol ser superior als materials metàl·lics i podria resoldre problemes d’aplicació reduint alhora el pes de la peça o el component.

L’empresa GAPI Technische Produkte GmbH està especialitzada en el desenvolupament, la fabricació i la venda de components i conjunts sofisticats, fets de plàstics d’alt rendiment (com Torlon®, PEEK o PPS), elastòmers i ceràmica.

Compte amb diverses dècades d’experiència en el processament de termoplàstics d’alt rendiment, i som el major processador mundial de materials PAI (Torlon®) per a emmotllament per injecció.

Novetats

Primera convenció de Seauto

En el marc de celebració del 25è aniversari de Seauto, realitzem una trobada amb clients, col·laboradors i proveïdors.
Novetats

Avui fem 25 anys!

Avui, 19 d'abril fa 25 anys que iniciem aquesta aventura
Novetats

Formació per al nostre equip a rodaments RKB i les seves aplicacions

La formació és fonamental al nostre sector. RKB ens ha brindat amb una formació per aprendre els seus rodaments i aplicacions
Novetats

Pinces paral·leles autocentrants SÈRIE CGPL

SÈRIE CGPL, la solució ideal per acoblar components de diverses mides amb precisió i rapidesa.
Cistella de la compra
WeCreativez WhatsApp Support
Hola ¿Com et potde ajudar?