Components de Torlon® (PAI) modelats per injecció a mida

A SEAUTO podem oferir peces modelades per injecció per a aplicacions sotmeses a grans esforços.

Gapi que fa dècades que fabrica peces modelades per injecció per a aplicacions sotmeses a grans esforços amb l’ús de termoplàstics d’alt rendiment com Torlon® (PAI), PEEK o PPS.

Amb les seves propietats excepcionals en termes de tensió tèrmica i mecànica, el Torlon® (PAI) ocupa una posició especial.

Torlon® (PAI), l’exòtic entre els termoplàstics d’alt rendiment

Les peces modelades per injecció (PAI) de Torlon®, com retens d’oli per a juntes rotatives, volanderes d’empenta i coixinets llisos, es poden utilitzar en un rang de temperatures molt ampli, des de rangs criogènics (per sota de -150 °C) fins temperatures superiors a 260 °C. Les propietats mecàniques es mantenen en tota la gamma de temperatures gràcies a la temperatura de transició vítria extremadament alta de més de 280 °C.

A més, les peces modelades per injecció de Torlon® (PAI) es comporten com a metalls en condicions extremes. Per exemple, es pot aconseguir una dilatació tèrmica de l‟ordre de magnitud de l‟acer mitjançant la modificació amb fibres de carboni. Les modificacions amb additius que optimitzen el lliscament augmenten encara més la ja elevada resistència al desgast.

A més, els components de Torlon® (PAI) també es poden utilitzar com a aïllants elèctrics. Gràcies a la seva resistència a les altes temperatures, fins i tot durant llargs períodes, són ideals per utilitzar-los en components elèctrics o electrònics. A més, Torlon® PAI es caracteritza per una resistència inherent a les flames i una resistència superior a la fatiga.

Noves aplicacions

Les peces modelades per injecció de poliamida imida (PAI), comercialment conegudes sota la marca Torlon®, representen una solució avançada en el camp de l’enginyeria de materials a causa de la seva notable versatilitat i resistència en condicions extremes. Aquests components, entre els quals s’inclouen elements com retens d’oli per a sistemes amb juntes rotatives, volanderes d’empenta dissenyades per distribuir càrregues i coixinets llisos per a moviments suaus i sense fricció, demostren una capacitat d’operació en un espectre de temperatures extraordinàriament ampli. La utilització és efectiva des dels rangs criogènics, que impliquen temperatures inferiors a -150 °C, característics d’aplicacions en condicions de fred extrem, i s’estén fins a superar els 260 °C, un llindar que sobrepassa l’ambient de moltes aplicacions industrials de calor intens.

El que distingeix Torlon® PAI i li atorga aquesta àmplia flexibilitat tèrmica és la seva elevada temperatura de transició vítria, que excedeix els 280 °C. Aquest és un punt crític a partir del qual un polímer passa d´un estat vitri i rígid a un estat més flexible i gomós. En el cas del Torlon®, aquest llindar és tan alt que les propietats mecàniques del material es mantenen estables i consistents, fins i tot quan se sotmeten a fluctuacions dràstiques de temperatura. Això permet que les peces mantinguin la forma i la resistència al llarg del temps i sota diverses condicions d’operació.

En condicions extremes, les peces modelades per injecció de Torlon® PAI no només resisteixen temperatures elevades, sinó que també poden simular el comportament dels metalls en termes dexpansió tèrmica. Aquest fenomen s’aconsegueix a través de la modificació estructural del material, incorporant fibres de carboni, que són conegudes pel coeficient de dilatació tèrmica comparable amb el de l’acer. Aquest ajustament en la composició del Torlon® permet que les peces mantinguin la seva forma i mida fins i tot davant de les variacions tèrmiques que podrien deformar altres materials polimèrics.

A més, per millorar la funcionalitat de les peces en aplicacions on el moviment i la fricció són constants, es poden afegir additius especials que optimitzen les propietats de lliscament del material. Això contribueix a una major resistència al desgast, fet que estén significativament la vida útil dels components fabricats amb aquest polímer avançat.

Per altra banda, les propietats elèctriques dels components de Torlon® PAI també són notables. La seva resistència a altes temperatures, mantinguda durant períodes prolongats sense degradació, els fa idonis per a aplicacions en el sector elèctric i electrònic, on la fiabilitat i la seguretat són molt importants. Això, sumat a la seva resistència inherent a les flames, fa que el Torlon® sigui una opció segura i efectiva per a una varietat d’entorns desafiadors. Addicionalment, la resistència superior del material a la fatiga garanteix que els components no només resisteixen les temperatures extremes sinó també l’estrès mecànic repetit sense error.

En resum, les peces modelades per injecció de Torlon® PAI són una elecció preeminent per a aplicacions que requereixen un material que pugui suportar condicions severes, tant mecàniques com tèrmiques, amb un rendiment comparable al dels metalls, però amb els avantatges que ofereixen els polímers avançats, com són la lleugeresa i la resistència a la corrosió. Aquestes qualitats els converteixen en candidats ideals per a una multitud d’aplicacions industrials, aeroespacials, automotrius i electrònica d’alta fiabilitat.


 

Quant a Gapi Technische Produkte GmbH

L’empresa Gapi Technische Produkte GmbH es destaca com el pilar central de la Divisió de Termoplàstics del consorci Grupo Gapi, ocupant una posició de lideratge al mercat gràcies a la seva especialització en el desenvolupament, fabricació i distribució de components de poliamida-imida (Torlon® PAI) modelats per injecció.

A GAPI, ens embarquem al costat dels nostres clients en la creació de solucions innovadores per a aplicacions que presenten desafiaments tècnics significatius. Aquest procés col·laboratiu s´estén des de les primeres etapes de disseny conceptual fins a la fabricació en massa del producte final.

Oferim una assistència integral a la gestió de projectes, aprofitant la nostra àmplia trajectòria i profund coneixement en la investigació, desenvolupament i fabricació de peces utilitzant materials d’enginyeria d’avantguarda.

Tenim instal·lacions d’última generació per a la manufactura de motlles d’injecció, assegurant una meticulosa cura i manteniment per garantir la màxima eficiència i qualitat.

Amb una història de diverses dècades com a proveïdor de fabricants d’equips originals (OEM) i empreses subministradores de la indústria automotriu a nivell global, GAPI Technische Produkte GmbH s’enorgulleix dels processos ben establerts i àmpliament reconeguts. La nostra producció s’adhereix estrictament als estàndards de qualitat de la indústria, de conformitat amb la normativa IATF 16949:2016, assegurant així l’excel·lència i la fiabilitat dels nostres productes

Novetats

Formació per al nostre equip a rodaments RKB i les seves aplicacions

La formació és fonamental al nostre sector. RKB ens ha brindat amb una formació per aprendre els seus rodaments i aplicacions
Novetats

Pinces paral·leles autocentrants SÈRIE CGPL

SÈRIE CGPL, la solució ideal per acoblar components de diverses mides amb precisió i rapidesa.
Novetats

Proporcionem matèria primera per a la fabricació de juntes d’estanquitat

Un aspecte fonamental en el disseny de les juntes és la selecció de la matèria primera
Estanqueïtat Industrial i Components

Turcon® Roto L

Les juntes i retens industrials solen utilitzar-se indistintament, ja que exerceixen funcions similars en la prevenció de fuites a les aplicacions. No obstant això, hi ...
Cistella de la compra
WeCreativez WhatsApp Support
Hola ¿Com et potde ajudar?